Ovaj je bio posebno prikladan za lijep proljetni dan

Ovaj je bio posebno prikladan za lijep proljetni dan

Vegetarijanska spojnica

Grah je obično glavna u receptima i dijetama prilagođenim vegetarijanima zbog njihove svestranosti i visokog sadržaja proteina.

grah je odlična hranjiva hrana za malu djecu, Pogotovo onaj koji ne voli meso. Birch mi je rekao da jede grah za užinu u školi i prepoznaje ih u našoj smočnici, ali ne mogu reći da jede više od nekoliko odjednom.

Kombinacija graha i riže stvara kompletan protein. Sama graha i riža nedostaju određene esencijalne aminokiseline. Međutim, kad ih jedu zajedno, svaki doprinosi onome što drugi nedostaje da formira kompletan protein.

Sada kada imamo osnovno razumijevanje da je grah hranjiva hrana i svestrano za dijetu na sve strane, Zaronimo u neka često postavljana pitanja o tim mahunarcima. Ako ste ikada bili intimirani kuhanjem sušenog graha ili želite dodati nekoliko novih recepata mahunarki u svoje tjedne obroke, pokrivao sam vas.

Bean FAQS

grah grah su sjeme iz obitelji Fabaceae, obično poznate kao mahunarki, grašak ili obitelj graha. Možete ih čuti i koji se nazivaju “impulsima”. Oni su pristupačni izvor proteina, vlakana, željeza i vitamina koji nude mnoge zdravstvene koristi.

Postoji mnogo vrsta graha, ali neki koje bi možda najviše upoznali uključuju: crni grah, veliki sjeverni grah , Pinto grah, slanutak ili grah Garbanzo, grah Lima i Edamame.

Zdravstvene prednosti graha

grah je bogat složenim ugljikohidratima, proteinima s niskim udjelom masti, vlaknima, B vitaminima i mineralima.

grah su djelomično bogat u uvjetima djelomično su bogati Topiva vlakna za koje se zna da smanjuju rizik od srčanih bolesti snižavanjem “lošeg” kolesterola. Netopljivo vlakno u grahu pomaže ubrzati prolazak hrane kroz naš probavni trakt, pomažući u pravilnosti. Dobar sadržaj vlakana u grahu je razlog zašto se možete osjećati punim nakon što jedete malu porciju.

grah je također izvrstan izvor biljnih proteina s niskim udjelom masti bez sadrže zasićene masti i kolesterola koji se nalazi u životinjskom proteinu. Iako su sav grah sjajan izvor proteina, soja je jedini grah koji je sam potpuni protein. Kombinacija graha u jelu sa žitaricama (poput riže) pruža kompletan set aminokiselina.

Dok je dobar izvor mnogih minerala, grah je posebno visok u željezu. Veliki grah lima je među onima koji su najviši željezo – što znate! (Osobno volim grah Lima! Vjerojatno zato što su na jugu poznati i kao grah maslaca.)

Izvor: Wellness Foods A-Z

Što grah stvara plin?

oligosaharidi. Reci što? Oligosaharidi su složeni ugljikohidrati (ili šećer), koji se nalaze u grahu, da naša tijela ne mogu dobro probaviti. Ovi složeni šećeri prolaze neprobavljeni u debelo crijevo, gdje su fermentirani u plin. Kad putuju do donjeg dijela našeg probavnog trakta, fermentiraju… i fermentacija proizvodi plin. Divno.

Sušeni nasuprot konzerviranom grahu

Dobro: konzervirani grah je prikladan i izvrstan za vrijeme žurbe. Bolje: Natopite sušeni grah u vodi za manje aditiva i natrij od konzerviranih graha.best: Natopite sušeni grah neutralizatorom* za optimalnu prehranu i probavu.

* Što je neutralizator?

neutralizator, jednostavno rečeno, pomaže u uklanjanju ovih šećera koje je teško probaviti u kuhanom grahu.

ne-mliječno: Sirovi jabučni ocat, soda bikarbona, limunov sok, kombudair: običan jogurt od cijelog mlijeka, kultivirani pire, kefir, tekućina Whey

Kako natopiti grah

Isperite osušeni grah u mrežicu. Pokrijte toplom toplom. Dodajte 2 žlice. Neutralizator za svaku 1 šalicu graha. Natopite na sobnoj temperaturi.

Zašto namočiti grah? Natapanje graha s neutralizatorom prije kuhanja olakšava im probavni sustav (a.k.a. manje tooting!), Hranjive tvari lakše za upijanje, i što je najvažnije, skraćuju vrijeme kuhanja.

Pro Savjet: Natopite preko noći i grah će biti spreman za kuhanje ujutro.

Kako kuhati grah

1. Isperite – isperite natopljeni grah.

2. Poklopac – stavite grah u lonac. Pokrijte vodom 2 inča iznad graha.

3. Pirjajte – Dovedite grah do vrenja, smanjite vatru da pirjate, prekrijte lonac i kuhajte dok se ne završi (vrijeme kuhanja varira po vrsti graha).

4. Sezona – za dodatnu prehranu i probavljivost, bacajte u traku Kombu (sušene morske alge); Ovdje možete dodati i začine po vašem izboru, poput kumina, kurkume i korijandera.

kako pohraniti grah

Spremite sušeni grah u staklenoj posudi u hladnom, tamnom mjestu do do do Jedne godine.Sore kuhani grah u čvrsto zapečaćenoj posudi u hladnjaku 3 dana ili nekoliko mjeseci u zamrzivaču.

5 Zdravi i ukusni recepti za grah

1. Salata od narančastog kopara

Grah pruža bjelančevine, vlakna i škrob; Krastavac i crvena paprika zadovoljavaju žudnja za povrćem; Kopar i naranča donose svijetli okus; a Ricotta dodaje slani udarac.

2. Lagana piletina i grah peka

Kerf Classic – Piletina i grah peče! Ova kaša ima tri vrste graha (dva konzervirana, jedna svježa) plus svježe bilje i ukusna piletina koja su pečena u jedno jelo.

3. Tropska salata od graha

Ova tropska salata od graha donijet će vam malo sunca na dan. Uz kivi i ananas za prasak okusa, slada brokule i crni grah su baza zdravog jela za ručak ili prilog. Dodajte kokosove pahuljice na vrhu za dodatnu posebnu mrvicu!

4. Domaći hamburgeri od graha

Nekada sam ih izrađivao kad nisam imao što drugo jesti za ručak. Uvijek sam imao limenku graha! Najlakši hamburgeri koje ćete ikada napraviti puni biljnih proteina. Poslužite ih u tradicionalnoj pecivi hamburgera ili poslužite na vrhu salate. A ako ste u sredini Atlantika, potražite bez burgera u smrznutom dijelu koji su izrađeni od leće i vrlo slične!

5. Easy Slow Cooker Crni grah

Jednostavan recept za veliki lonac crnog graha u kojem možete uživati u obrocima cijeli tjedan!

Imate li omiljene recepate za grah/načine uživanja u uživanju grah?

Također možete uživati:

Kako oprati i skladištiti Greenstypes of Crtey: Kako skladištiti i kuhati

Više postova iz Kath:

Ne mogu li ne mogu Pričekajte naš datum večeras cijeli dan! Lijepo vrijeme, na večeru, proljetni koncert!

Stvari su napravljene prije nego što sam otišao – salata salate za sutrašnju piknik

i da, mama, napokon sam polirala srebro

Lijepo sada !?

AT 6 Matt i ja smo krenuli u centar grada na večeru. Pjesma “Volim ovaj grad” pala je na pamet kad sam u četvrtak navečer zatekao oko 1.000 drugih ljudi koji ručaju al fresco!

Kad sam jutros prošetao podcastom, uručio mi je besplatnu pjesmu koju je sponzorirao Naša knjižnica!

Tada nisam dobio fotografiju, ali uživao sam u Shakespeareovom sonetu i dječjoj pjesmi o plavom nebu po anonu.

Oni su još uvijek bili tamo večeras vani Dakle, dobili smo još nekoliko pjesama za čitanje na večeri!

Ovaj je bio posebno prikladan za lijep proljetni dan

i ovaj je izvukao neki razgovor o svom značenju koje je u konačnici dovelo do ” Analiza sastanka i prolaska ”koji je google. Nekako mi je promašena klasa engleskog jezika …

Naše mjesto za ručavanje bio je novi restoran – staklenka za viski! Zapravo smo raspravljali o tome želimo li to mjesto koliko ima i generičnije ime poput “Christopherova” ili “Bar na Main” i odlučili smo da “viski” i “Jar” apsolutno čine naše iskustvo blagovanja ugodnijim. Imena su važna!

Izbjegavao sam ga jer me to čini tužnim što ne mogu sudjelovati u ukusnim užicima od burbona, ali vratit ću se na jesen. Prvo za mentu Julep, a zatim za Manhattan, a zatim za lokalni let viskija u Virginiji!

Malo sam kreativan sa svojim mockial. Imali su limunadu na jelovniku, a ja sam pitao mogu li je pomiješati 50/50 s klupskom sodom (naravno) i “Možete li lijepo, molim vas, baciti neki od te mentske kovnice Julep?!” – Još jedan siguran!

Moja je bila sve dobra kao Mattov stvarni posao – tako da izjavljuje!

Stag za viski ima lijep jelovnik favorita bara, južnih specijalaca, salata i lokalnih sastojaka.

Za početak dijelili smo košaru od hushpuppies -a i keksa od slatkog krumpira s maslacem s sirom i maslacem Apple maslac. Nisam baš sigurna što je maslac s sirevima, ali imao je sjajan okus! Hushpuppies su za mene bili malo previše luk, ali svejedno sam ih jeo zbog ljubavi prema gustim, slatkim kukuruznim brašnom. Keksi su bili tako zabavno uparivanje i bili su posebno dobri s namazima!

Na našem danas podcastu, producent David opisivao je sendvič sa somima i rekao da je to dobro dobro, pa sam ga odmah privukao (Također volim sendvič s ribom!) Riba je bila više herby nego pocrnjela, ali sendvič, ispunjen zelenilom, kravate i zelenim rajčicama, bio je potpuno strašan !!! + Njegov dijony preljev

Matt je svladao sav južni na lokalnu piletinu s Collard Zelenom. Odličan obrok!

Naše posljednje stajalište za noć bio je paviljon za koncert Rodrigo Y Gabriela! Naši prijatelji na radio stanici gdje nas oglašavamo jučer su nas zakačili s ulaznicama. Hvala Garrett!

r y g već su duže vrijeme jedan od Mattovih najdražih bendova, i trebalo mi je zauvijek da naučim njihova imena. Često bih samo rekao ‘Enrique y iglesias’ i on bi znao koga sam mislio 🙂

emisija je bila sjajna. Toliko talenta pod jednom krovnom tkaninom! Ovo je bio jedan od onih izvedbi u kojima je gotovo nemoguće da ne dodirnete nožne prste ili glavu glavu na glazbu!

Zapravo smo morali neko vrijeme između večere i emisije jer su “kamere s lećama” bile bile nije dozvoljeno!! Kao netko kome treba moja kamera da diše, ovo je došlo kao šok. Nisam ga imao kamo staviti, osim da ga vratim kući! Mislio sam da je to nekako glupo pravilo jer su svi tamo snimali fotografije i videozapise na telefonima, a kvaliteta fotografija telefona je jednako dobra kao i moj starter dslr, ali oh dobro.

Kad smo se vratili, moj moj Usta su proslavljena prekrasnom popsicleom napravljenom od svježih jagoda Virginia od strane panteona! Ovo je bio najbolji welltone u ljekarni Pročitajte cijelo izvješće popsicle koji sam ikad imao! Sjemenke, voće i sve.

Sutra idem na sastanak u sastanku Udruge Blue Ridge Dietetics, tako da me možda nećete vidjeti do ručka, mada sam siguran da ću staviti post na telefonu da kažem dobro Jutro 🙂

Također sam spakirao malo zelenog grožđa

i breskve chobani s nekoliko žva od granole agaveplus lbsp

Mrpit ću na ovom statu prirode lana Barkin Bar tijekom hrane! Ušla je u moju torbu za džem od joge i jedva čekam da je isprobam.

Upoznavanje juhe!

Slatki krumpir od orašastih ormara za kurvu od kalea napravio je još jedan izgled na Lola Runs!

*********

Pustite Studiranje započinje…

Prvi je dan proljeća. (A rođendan moje mame! Sretna mama Bday!) Prvo, kako ste momci? Znam da svi imamo dramatično različite životne okolnosti, ali uistinu želim znati kako ste. Molimo ostavite komentar s ažuriranjem.

Osjećaji tjeskobe i nervoze vjerojatno su na vrhuncu. Sretni smo što imamo neku društvenu interakciju putem Interneta. Kad počnem osjećati kako se stres puzi ili dobijem malo klaustrofobičnog, izlazim vani. Zrak je svjež i čist. Umjesto da šalicu promatram napola praznu u vrijeme izolacije, pokušavam je pogledati napola i napraviti popis obiteljskih aktivnosti koje možemo učiniti kao i druge akcije koje treba poduzeti.

kao što mi Izveo dječake na veliko polje u blizini naše kuće prošlog vikenda, počeo sam razmišljati o drugim aktivnostima koje smo još uvijek mogli raditi za to vrijeme.

Obiteljske aktivnosti tijekom društvenog distanciranja

idi planinarenje, ribolov, Ili za biciklističku vrt proljetni vrt (pod pretpostavkom da već imate alate/zalihe) imaju ručkove za piknik s djecom u vašem dvorištu ili (praznom) mini olimpijskom olimpijom za vašu fam u poljama u poljama, a lov na lov na svoju djecu ideju za svoju djecu S pločnikom kredom i napišite pozitivne poruke i crteže za pješačke kolačiće, imate nekoga i pod izolacijom da gledaju djecu, idite na vanjski datum s piknikom. Poznajte znakove ploče s pozitivnim porukama da biste stavili na ogradu ili u prozoru godinama koje vrijede karata i nekih dodataka za lijepe ljude koji mogu poslati n Pošaljite svoj božićni popis nova igra na ploči na mreži i naučite je kao obitelj, novi kućni trening ili isprobajte novu vježbu You Tube za nešto što možda niste dovoljno hrabri za to u teretani (poput Dance Fitness ili Hip Hop klase – Trebali ste me vidjeti kako učim klasu You Tube hip hop ovog tjedna – hahaha!)

Načini da pomognete kada se osjećate bespomoćno:

donirajte za hranjenje Amerike ili PB & J fonda (CVILLE LOCAL) ako ste lokalni Cvilleu, ova je stranica odličan resurs za načine kako donirati i vrijeme i novčane bilješke ili upućivanje foto poziva onima koji bi se mogli osjećati usamljenim posjetom sa svojim starijim susjedima kroz ogradu/prozor/olujne poklon -karate za malu tvrtku do malih poduzeća do malih poduzeća do malih poduzeća Pomozite im da se protežu kroz

Ako vašoj djeci treba dodatnu emocionalnu podršku:

Moj prijatelj David Kalergis je terapeut za dijete i obitelj, koji se temelji na Charlestonu, Južna Karolina. U nastojanju da podrži obitelji tijekom ovog prijelaza svakodnevnog života u kući, svoje je sesije zaletio na internetsku platformu licem u lice. Koristeći zajednički zaslon, angažira djecu kroz brojne zabavne terapijske lekcije, aktivnosti i igre kako bi im pomogli da se bolje pripreme za suočavanje sa stalno promjenjivim sadašnjošću. Njegove su usluge izvrsne i za djecu i za roditelje! Osim što pružaju ove lekcije, njegove platforme društvenih medija uskoro će se razvijati besplatne dnevne informacije, ideje o aktivnostima i 1-minutne videozapise za podršku obiteljima širom zemlje. Ovdje pogledajte njegovu web stranicu ovdje i nadolazeću Instagram stranicu.

Srebrne obloge u ovoj situaciji:

Moj kalendar je potpuno jasan. Nema sastanka = više vremena. Sve smanjeno putovanje i daljinski rad znači manje vožnje = manje plina = bolje za planetu, ako je samo privremeno. Sve je manje vjerojatno da ćemo dobiti bilo koju od ostalih stotinu bolesti koje se obično idu okoligira Oko dugoročnog ubrzanog i pokreta dobrih vijesti. Puno se dobrog događa kada se čini da se ne događa ništa dobro.

Više postova iz Kath:

U posljednjem smo dijelu planiranja vjenčanja, prijatelji!

Stvari poput “Pišite zavjete” i “Vježbajte ples” ostaju na našem popisu obaveza 🙂 Prešli smo toliko drugih stvari!

Jedna stvar bila je pronalaženje odjeće za Mazen.

Na kraju sam vratio odijelo koje sam kupio za njega na Amazonu jer je mrzio hlače. Umjesto toga, krenuli smo mornarskom blejzer + kakis rutom – i on mu se sviđa!

Pronašli smo blejzer u Belku koji se uklapa zajedno s slatkom plavom košuljom, kravatom i kaki hlačama.

Ovo!

Moja BFF Lauren je za nas pohranjena hlače, što je bilo takav spasilac!

Njegova mala kravata s pramcem dobro nadopunjuje i mladoženje. Kupio sam mu novi (čist!) Par Tommyja Hilfiger Brown Loafera iz Zapposa. (Nije na slici!) Thomas je rekao da su njegovi sivi Sperry bili previše prljavi za nošenje! 😉

Odlučili smo se za naš jelovnik!

Poslužit će se obiteljski stil i okusi kolača … sloj vanilije za nju i čokoladni sloj za njega!

njezino je zrna vanilije, skuta pasiranog voća, kolač od vanilije, s bobicama i smrzavanjem. Njegov je čokoladni kolač, krem od vanilije, čokoladni mousse i čokoladni ganache. #oppositeTtract

Obožavam izgled teksturiranog smrzavanja, pa smo to zatražili, plus cvijeće za naš dizajn. Kupio sam krišku drva, ali mi mi izgleda malo, pa ćemo je možda morati ubrzati u posljednjem trenutku. Jedva čekam da vidim (i kušam!). Skup koordinacije uzoraka iz Dot -a i Army -a, iste tvrtke koja je radila vjenčane salvete moje sestre.

Contents